Tietoa ja ohjeita

Mikä on 1000mt.fi?

Keskustelualusta nuorille

1000mt.fi on 1000 mielen tarinaa -hankkeen luoma ja ylläpitämä keskustelualusta nuorille. Tarkoituksena on ratkaisukeskeinen vertaiskeskustelu palveluista ja arjesta mielenterveyteen liittyen. Tämä on toteutettu keskusteluryhmillä, joita voidaan käyttää eri tarkoituksiin niiden julkisuusastetta muuttamalla.
Lisätietoja hankkeesta löydät täältä.

Tarjoamme mahdollisuutta kirjoittaa tarinaa omasta elämästäsi. Tarina voidaan julkaista sivustolla muiden luettavaksi, mikäli niin haluat (Tarinoita yhteisöltämme).

Tarinalla voidaan myös tehdä näkyväksi sitä, mikä sinun mielestäsi on ollut vaikuttavaa tilanteesi edistymisessä tai muita seikkoja, jotka koet merkityksellisiksi ja olisi tärkeä huomioida palveluissa.


Keskustelut mahdollistavat vaikuttamisen palveluiden kehittämiseen

Käytyjä keskusteluja ja tarinoita hyödynnetään palveluiden kehittämisessä ja viestinnässä. Sivusto toimii siten suorana väylänä vaikuttaa palveluihin.

Voit halutessasi kysyä ylläpidolta neuvoa, jos olet epävarma jostain asiasta. Mitä kysyttävää tuleekaan, pyrimme vastaamaan viimeistään yhden arkivuorokauden kuluessa.

Anonyymi keskustelualusta

Keskustelualustalla toimitaan anonyymisti (eli nimettöminä). Ethän siis käytä nimimerkkiä, joka sinulla on muualla käytössä. Älä kirjoita sivustolle mitään henkilöiden nimiä tai paikkakuntia.

Voit yleistää muut henkilöt esimerkiksi muotoon ”tuttu” tai ”kaveri”, ammattihenkilöt pelkkään titteliin esimerkiksi ”lääkäri”, ”psykiatri”, ”sairaanhoitaja”, ja paikkakunnat muotoon ”kunta” tai ”kaupunki”.


Lisätietoja toiminnallisuuksista

Tietoa ryhmäkeskusteluista:
Ryhmän perustaminen
Ryhmään liittyminen
Ryhmän poistaminen
Ryhmän julkisuusaste

Ohjeita:

Arkipäiväkirja
Vastaanottopäiväkirja
Esimerkinomainen ohje tarinan aloittamiseen

Tietoa palkitsemisjärjestelmästä:
Pisteet
Saavutukset
Kunniamaininnat
Tarrat (tulossa!)